Коя е най-добрата форма на креатин?

Коя е най-добрата форма на креатин?

Коя е най-добрата форма на креатина?
Най-добрата форма на креатина е креатин монохидрат.
Монохидратът е най-използваната и най-евтина форма на креатина. Всички изследвания, които са проведени за креатина доказват, че монохидратът е най-добрата форма на креатин.

Креатинът, който е най-популярната спортно подобряваща добавка в историята, която съществува в много форми.
Приемът на креатин монохидрат (който е най-използван в изследванията) е сравняван с много от другите форми на креатина, но е доказано, че няма по-мощна и работеща форма от монохидрата.

Креатин Магнезий хелат е обещаваща форма на креатин, що се отнася до предотвратяване увеличаването на водната задръжка в организма.

Креатин пируват е друга мощна формула на креатина, но не е доказано да е по-добра от монохидрата.

Креатин Цитрат и Creapure (микронизиран креатин), при тях предимството е, че се разтварят по-добре във вода и не се образуват буци от креатин на дъното. Тази форма на креатина е подобна на Креатин Нитрата, който по никакъв начин не е доказано, че е по-добър от монохидрата.

Kre-Alkalyn  и креатин хидрохлорид. И двата вида креатин са обект на отрицание от стомаха и по-точно стомашната киселина. При попадането в организма се превръща в обикновена молекула на креатина. И двете форми не са лоши, но не са и по-добри от монохидрата. Единственото предимство е отново по-доброто разтваряне във вода.

Нека отбележим и друга популярна форма на креатина известна като „креатин етил естер „който се разгражда почти в креатинин метаболит в червата.

Няма значима разлика между това дали креатинът ще е на прах, таблетки или капсули.
Таблетките и капсулите служат като „съдове“ на праха на креатина.

Като цяло креатин монохидратът е най-добрата и евтина форма на пазара.
Доказано работещ. Доста от горе изброените креатини са по-скъпи от монохидрата и в по-лъскави опаковки, но това не трябва да ви заблуждава.
Както вече се опитахме да обясним, другите форми имат предимства, но те не са свързани със самата молекула на креатин, а основните плюсове са в разтворимостта и малко по-бързото усвояване.

Хората, които имат стомашен дискомфорт при прием на монохидрат е по-добре да се ориентират към по-добре разтворима форма на креатина - CreaPure на AllMax Nutrition или CreaSolv на SAN Nutrition.

 17 апр. 2016

Още новини

Креатинът оказва не просто физическа, а и мозъчна подкрепа!

Креатинът – не просто силова, но и мозъчна хранителна добавка! Неосведомените начинаещи в активната физическа и спортна дейност, най-често свързват креатина с вредни химии, като забранени вещества и стероиди. Това са ...

Стероид ли е креатина?

Стероид ли е креатина? Какво е „стероид“?   Има два начина, с които да дефинираме „стероидите“ Единият от тях е легитимна научна дефиниция, а другия начин е социална дефиниция. Научното определение на стеорид е всяко ...