Креатинът и жените - неочаквано добра комбинация

Креатинът и жените - неочаквано добра комбинация

Жените избягват да взимат креатин по редица причини. Най-общото им оправдание е, че те тренират просто за стягане и за тонус, а креатинът ще ги надуе, ще ги направи големи и обемисти. Оказва се обаче, че бъркат много жестоко. Продължете да четете тази статия, за да разберете защо няма проблем жените да приемат креатинови добавки и като цяло всякакви продукти от този род.

Повече от жените, които се решават да пробват креатина, са очаровани. Още след първите няколко дози, тази хранителна добавка става любима. Ефектът е феноменален, физически и ментално има почти невероятен резултат. Приливът на енергия, по-голямата издръжливост, по-доброто възстановяване и повечето сила, ще са ви полезни не само в залата, но и в ежедневието.

Научно е доказано, че хранителните добавки от този тип са напълно безопасни и с доказан резултат. Страничните ефекти, за които може да чуете, са доказани митове. Всеки, който иска да има силно, красиво и хармонично тяло, трябва да пробва това преживяване. Ще забележите резултата до няколко седмици.

Какво прави креатинът с женското тяло?
Най-общо казано, той ще повиши ефективността на процесите, които доставят нужните нутриенти на мускулите. В резултат на това ще се представяте по-добре, няма да имате проблеми с възстановяването и още - ще постигнете по-бързо и по-лесно тренировъчните си цели.

Важно ли е това за жените? Няма ли да ги направи мъжествени?
Истината е, че само по филмите за 1 месец можеш да станеш истинско фитнес животно. Да, мускулите на жените ще се оформят по-бързо, но няма да станат несъразмерно огромни. Не искате ли да имате плосък корем с добре подчертани мускули, стегнати ръце без увиснали мазнинки, хубави и стегнати бедра и дупе? Сигурен съм, че всяка една жена иска това!

Освен това, много жени искат да свалят по някое друго килце от тук и от там. Колкото повече чиста мускулна маса имат те, толкова по-лесно ще се отърват от излишните мазнини. Креатинът помага да се сдобиете с нужни мускулен тонус, за да се отървете от ненужните килограми – 2 в 1.
Той не прави нещо страшно и опасно. Просто увеличава потока на кръв и като цяло на течности към мускулите. Отделните клетки се запълват най-общо казано с вода и увеличават обема си. Тялото няма друг избор, освен да увеличи размера на тези клетки, за да се справят ефективно с „багажа“ си. И ето, резултатът е на лице. Принципът стимул-действие е ключът към успеха.

Колко креатин трябва да приемат жените?
Много е просто. Взимате по две дози на ден между 2 и 4 грама, за около 2 месеца, правите почивка от 2 месеца и повтаряте. Може да направите и зареждаща фаза, но специалистите са доказали, че не е задължително. Въпросната фаза се състои в прием на 20 грама креатин на ден за 5-7 дни и след това дневната доза пак за около 40 дни. Хората правят зареждане, за да постигнат по-бързи резултати. Отново правите почивка, преди да направите друг цикъл. Подходящо време за прием на добавката е след тренировка, преди тренировка или сутрин след ставане.
Единственият „страничен ефект“ е леката задръжка на междуклетъчна вода!

Имайте предвид, че е възможно леко подпухване в зависимост от това каква форма на креатин ще изберете да употребявате. Най-често въпросното подпухване е въпрос на внушение, но много спортисти употребяващи креатин сигнализират за този „страничен ефект“, който по принцип не би следвало да се изразява във външен признак, защото креатин монохидрата хидратира мускула на клетъчно ниво и това не би трябвало да се отразява толкова на външният вид на мускула.

Някои от най-добрите фирми производители на които можете да разчитате за закупуване на висококачествени формули креатин са:
AllMax Nutrition
SAN Nutrition
NOW Foods

 

 4 март 2016

Още новини

Креатинът оказва не просто физическа, а и мозъчна подкрепа!

Креатинът – не просто силова, но и мозъчна хранителна добавка! Неосведомените начинаещи в активната физическа и спортна дейност, най-често свързват креатина с вредни химии, като забранени вещества и стероиди. Това са ...

Стероид ли е креатина?

Стероид ли е креатина? Какво е „стероид“?   Има два начина, с които да дефинираме „стероидите“ Единият от тях е легитимна научна дефиниция, а другия начин е социална дефиниция. Научното определение на стеорид е всяко ...