Отприщва ли агресията креатинът?

Отприщва ли агресията креатинът?

Хранителните добавки и в частност креатинът често са набеждавани за причинители на какво ли не. Особено на креатинът са предписвани множество странични ефекти, за които сме писали доста, а дали са верни или не - прочетете тази статия.

Тази статия тук има за цел да ви представи една реална история, която нашумя през 2015 година. Проблемът на фитнес обществото (съответно и наш, личен) е, че за деянието на определен човек се съди по негово изказване, в което той споменава и обвинява употребата на креатин, който виждаш ли, някак си е основната причина въпросният човек да не може да контролира държанието си.

Преди време "Inside Edition" обвини креатина за насилственото поведение на полицай в гимназията в Южна Каролина. Изследователите почтително отбелязват, че претенциите на "Inside Edition е" са абсолютно нелепи.

Станалото в мрежата хит видео на полицай Бен Филдс, който в гимназията Спринг Вели в Южна Каролина издърпва 16-годишно момиче от мястото й и я повлича през класната стая, бе показано в новинарския блок миналата седмица. Това допълнително подхрани въпроса за расовата дискриминация. Освен това възникна и  въпроса: Какво предизвика насилствените действия на полицая?

Според новинарското списание "Inside Edition" това е лъжичка креатин.

Безвредният прах ме накара да го направя
Точно така - креатин. Най - изчерпателно проученият аминокиселинен дериват, който се превърна в една от най-често използваните спортни добавки за последните 20 години. Субстанцията, която е толкова безопасна и универсална, е широко изследвана като потенциално лечение за всичко от диабет до инсулти, както и добавка при травматично увреждане на мозъка. Изследванията показват, че безвкусният бял прах може да направи много за засилване на мозъчната дейност, за да помогне за противодействие на ефектите на стареенето. Стотици хиляди спортисти от всички видове отборни спортове взимат креатин за сила и издръжливост, защото науката показва, че предлага несравнима комбинация от ефективност и безопасност .

Сигурен е, тоест, с изключение на този един път, в който превръща едно ченге в разярен маниак.

Може ли добавките за културизъм да са подействали на ченгето?

Някои потребители твърдят, че креатинът причинява тежки промени в настроението, предизвиква гняв и агресивно поведение.

Истината за креатина
Прегледът на клиничната литература ще ви докаже, че креатинът не предизвиква промени в настроението и не увеличава агресивността. Така твърди Криси Кендъл, научен редактор в Bodybuilding.com. Тя не само е запозната в детайли с креатиновата литература, но също така е допринесла за провеждането на няколко няколко креатин- фокусирани изследвания в ролята си на университетски изследовател.

"Този" креатин ме накара да превъртя."
Това изявление е напълно неоснователно,  позовавайки се на науката просто не го взимайте за чиста монета", казва Кендъл. "Не само, че е известно, че креатинът е напълно безопасен, но дори е препоръчителна добавка за културистите. Хора от всички сфери на живота- спортисти и любители на спорта вече са пробвали да приемат креатин без да изпитват никакви негативни странични ефекти. Също така броя и разнообразието на типовете хора, които го приемат само ще увеличи през годините, за да докаже сегашната теза, че ползите от него са големи и не трябва да има притеснения при приема му. "

Колкото и смешен да е доклада на "Inside Edition" , този тип таблоидни сензации правят лоша услуга на всички, които продават и използват спортни добавки отговорно и премерено. Съветът, който можеш да получиш е да не слушате всякакви измислици. Игнорирайте невежите и продължете да правите това, в което имате опит и се допитвайте до съществуващите изследователски съгласувани произведения.

В случай, че наистина субстанцията има странични ефекти, тя отдаван щеше да бъде отхвърлена от всички спортисти. Фактът, че продължава да бъде масово използвана и изследванията дават положителни  отзиви, няма от какво да се притеснявате, ако решите да подпомогнете тренировките си и увеличаването на мускулната си маса.

 1 фев. 2016

Още новини

Креатинът оказва не просто физическа, а и мозъчна подкрепа!

Креатинът – не просто силова, но и мозъчна хранителна добавка! Неосведомените начинаещи в активната физическа и спортна дейност, най-често свързват креатина с вредни химии, като забранени вещества и стероиди. Това са ...

Стероид ли е креатина?

Стероид ли е креатина? Какво е „стероид“?   Има два начина, с които да дефинираме „стероидите“ Единият от тях е легитимна научна дефиниция, а другия начин е социална дефиниция. Научното определение на стеорид е всяко ...