Подходящ ли е креатинът за жени?

Подходящ ли е креатинът за жени?

Един от най-често задаваният въпрос по отношение на креатина и приложението му в спортните среди е: Подходящ ли е креатинът за жени?
(Можете да прочетете и статията ни FAQ 16-те най-често задавани въпроса за креатина)
Всеизвестен е фактът, че напомпаните мъже, които постигат божествено красиво и силно тяло по естествен и страдаща от липса на химикали път, задължително включват в хранителния си режим креатин. Добавката е не просто ползотворна за мъжката тренировка, но и основополагащ елемент в крайната цел на господата – натрупване на мускулна маса, постигане на издържливост в залата и бодрост.

Всичко това е напълно известно и на жените. Но по една или друга причина, тенденцията е нежният пол умишлено и упорито да избягват креатина. Те възприемат тази хранителна добавка като напълно излишна, а в много случаи дори и вредна за поддържането на хубаво и изящно тяло. В повечето случаи дамите са обезпокоени от страничните ефекти на креатина – подуването и бързото натрупване на маса. Жените, овен това, категорично отказват да пият от ползотворната хранителна добавка, и с цел да не станат прекалено напомпани и огромни...Прави ли са те обаче? И подходящ ли е креатинът за жени?

Истината е следната: това, че жените не трябва да приемат креатин е поредният мит(Вижте 9 неверни мита за креатин монохидрата и новите форми), свързан с най-популярната хранителна добавка за активно спортуващите. Всъщност, креатинът е еднакво полезен и благоприятен и за мъжете, и за жените. Без значение от пола – човек получава по един и същи начин най-ефективните действия от веществото, а именно сила, енергия, маса и психическа издържливост. И в действителност, малкото дами, които са достатъчно наясно, че спокойно могат да употребяват креатин без никакви сериозни опасения нито за здравето, нито за фигурата си, получават едновременно и физическа, и психическа сила. След като има толкова осезаема зареждаща функция, креатинът действа удивително добре на спортуващите дами, които както добре знаем, най-често намират проблем в мотивацията да тренират редовно. С креатина всяка тренировка ще стане много по-лесна и лека за тях. А освен това, жените ще успея да постигнат и основната си цел – уникално тяло, по което всеки да въздиша. Креатинът е жизнено необходим за това, защото той ще е основният им помощник в изграждането на мускули. А както добре знаете, скъпи дами, без мускули не можете нито да изгорите мазнините, нито да изглеждате перфектно!

Разбира се, основният проблем, който за съжаление, ще изпитат жените, приемащи креатин, си остава подуването. То е неизбежно, защото хранителната добавка предизвиква задържане на вода и то много по-осезаемо от това по време на месечния цикъл, например. Но това съвсем не трябва да притеснява жените. След прием на креатин – а той рано или късно трябва да бъде прекратен, т.е. да се консумира само в началото на активната спортна дейност, при определен силов режим, диета и т.н. - тялото само по себе си ще се възстанови. Ще са му нужни само няколко дни, за да възстановите баланса си – най-вече този на водното съдържание в тялото. Освен това, дамите съвсем не трябва да се безпокоят толкова много от „уголемяването“, което причинява креатинът. Това уголемяване достига максимум 3 килограма, които щом се свалят след приема на креатин, показват наяве перфектно изваяни мускули!

Препоръчителната доза за жени на креатин монохидрат е до 5 грама максимум на ден. Експертите съветват дамите да го ползват минимум 3 седмица – преди или след активна тренировка – за да се видят реални резултати.

Екипът на www.creatine-bg.com Препоръчва на дамите, при избор на креатин монохидрат, да насочат вниманието си към някой от следните производители:
AllMax Nutrition
NOW Foods
SAN Nutrition
Saturn Supplements
Това са ТОП Марките на пазара, които се отличават с висококачествени продукти, а хранителните им добавки от категорията на креатините са смятани за едни от най-добрите в бранша.
В зависимост от личните предпочитания, можем да ви препоръчаме да се насочите към прием на Кре-Алкалин, ако не желаете да задържате толкова вода.
Можете да закупите също Креатин Монохидрат, който е ветерана в тази област и ефектът от приемът му е доказан през последните десетилетия от десетки учени и спортисти.
Креатиновите матрици ги препоръчваме за прием от дами, които имат повече опит в залата. Това са продукти на креатинова основа, които комбинират в състава си няколко различни и иновативни комбинации на разнообразни креатинови формули.

При нужда от съвет, можете да се свържете с нас:
Като ни пишете на нашата фейсбук страница
Или ни потърсите на 0988 88 06 22
А може също да ни пишете e-mail: info@creatine-bg.com

 26 окт. 2015

Още новини

Креатинът оказва не просто физическа, а и мозъчна подкрепа!

Креатинът – не просто силова, но и мозъчна хранителна добавка! Неосведомените начинаещи в активната физическа и спортна дейност, най-често свързват креатина с вредни химии, като забранени вещества и стероиди. Това са ...

Стероид ли е креатина?

Стероид ли е креатина? Какво е „стероид“?   Има два начина, с които да дефинираме „стероидите“ Единият от тях е легитимна научна дефиниция, а другия начин е социална дефиниция. Научното определение на стеорид е всяко ...